torstai 29. heinäkuuta 2010

Leijonakakkuja kesähelteellä

Pitkästä aikaa ehtii päivittelemään blogia. Kesälomat on vietetty ja töihinkin taas kotiuduttu. Kaikenlaista ihanaa leivontatarviketta tarttui taas matkalta mukaan ja ihanimpana kaikesta mahtava Cricut Cake. Koitan ehtiä vielä illalla ottaamaan tuosta ihanuudesta kuvia ja kertoilemaan siitä täällä tarkemmin, mutta ennen sitä hieman eilisiä kakkuja.

Toiveena oli leijonateemaiset kakut ja niissä jotain violettia mukana. Pitkällisen pähkäilyn ja suunnittelun jälkeen päädyin tällaiseen visioon.





Mahtavat kesähelteet aiheuttivat aikamoisia hankaluuksia , panikointia siitä, miten kakut saa onnistumaan, miten selviävät kuljetuksesta ilmastoimattomassa autossa, kuinka pahan näköisesti hikoilisivat tarjolla ollessa. Onneksi loppujen lopuksi kaikki meni ihan hyvin.

Kakut paistettiin, sunnuntaina, täytettiin maanantai päivällä ja ma-ti välinen yö askarreltiin maalauksia ja koristeita. Yölläkin oli sisällä komeat 29 astetta lämmintä ja ilmankosteus varmaan 100 %. Kosteudesta oli se hyöty, että sokerimassaa värjätessä ja kaulitessa ei se kuivunut ollenkaan ja levittyi kakun päälle tosi nätisti ilman pienintäkään repeämää tai ryppyä.

Maalaaminen tuotti aikamoisia ongelmia, koska huoneenlämmössä kakun pinta alkoi samantien hikoilla. Jonkin verran auttoi kun otettiin ilmastointilaite puhaltamaan kylmää kakun viereen ja kylmäkallet kakun alle pitämään viileänä. Maalauksiin meni silti kolmisen tuntia per kakku, välissä vaihdettiin kakkuja jääkaappiin viilentymään, maalattiin seuraavaa hetken ja taas vaihdettiin kakkua, ettei pääsisi lämpiämään liikaa. Kylmäkallet ja ilmastointilaitteen puhallus pitivät kyllä yllättävän kylmänä.

Sivut oli tarkoitus tomuttaa puna-oranssi-keltaiseksi auringonnousumaisemaksi, ja se ei toiminut ollenkaan. Tomuttaminen ei onnistu kosteaan pintaan ollenkaan ja vaikka mitä tekniikoita testailtiin niin niistä ei vain tullut sellaiset kun oltiin suunniteltu. Onneksi päälle tulleista leijona silueteista tuli sen verran isot, että epätasainen tausta ei iskenyt niin pahasti silmään.

Violetit leijonasiluetit on leikattu cricutilla ja sure cuts a lot ohjelmalla. Näihin kahteen ihanuuteen voi tutustua osoitteissa

http://www.cricut.com/cricutcake/     ja  http://www.craftedge.com/index.html

Tässä vielä muutama kuva kaikista kakuista








Kesähelteisin terveisin

t:M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti